Liemers

Vernieuwde Wilhelminastraat in Didam op de fiets geopend

Vernieuwde Wilhelminastraat in Didam op de fiets geopend
Vernieuwde Wilhelminastraat in Didam op de fiets geopend © REGIO8
DIDAM - Na een maandenlange verbouwing is de Wilhelminastraat in Didam dinsdag weer geopend voor het verkeer, maar de gemeente Montferland hoopt wel dat er minder auto's te zien zijn. Wethouder Jeanette Derksen mocht per fiets de eerste meters maken over de nieuwe klinkers van de belangrijke weg in het hart van het dorp en gaf daarmee een voorbeeld.
“Dit is een hele belangrijke weg voor het centrum”, vertelt de wethouder over de Wilhelminastraat in het dorpshart. “We hebben ook de afgelopen maanden wel gemerkt van de ondernemers en de omwonenden hoe belangrijk het is om dit zo snel mogelijk open te stellen.” Wethouder Derksen hoopt met het fietsen het goede voorbeeld te geven, want de weg is ingericht om automobilisten te weren. Inwoners zijn vooral blij dat de straat weer open is. “Dit is onze weg het dorp uit”, vertelt inwoner Henneke Grondman. “Ik woon om de hoek en we moesten al die tijd omrijden en met de fiets. Je doet hier de boodschappen en met de fiets was dat iedere keer gedoe. Het is heerlijk dat het weer open is.”
Aan het einde van 2023 zijn de overige straten die binnen het plan nog vernieuwd gaan worden klaar. Voor het laatste deel van het centrumplan, het aanpassen van de locaties van de supermarkten, is het wachten op een uitspraak van de Raad van State. Dit omdat Montferland de Coop ruimte wilde bieden in het oude gemeentehuis, maar daar heeft de lokale Albert Heijn bezwaar tegen gemaakt. "Dat is nog niet bekend wanneer we daar de uitslag van hebben", vertelt Derksen. "Zodra we daarbij weten hoe we verder kunnen, dan kunnen we ook het laatste stuk indelen."