Toch onderzoek kruispunt Wilhelminalaan-snelfietsroute in Beuningen

Ter illustratie
Ter illustratie © Pixabay
BEUNINGEN - In Beuningen komt er toch een nieuw onderzoek naar de verkeersveiligheid van het kruispunt Wilhelminalaan-snelfietsroute. Wethouder Pascal Cobussen heeft in de raadscommissie Ruimte toegezegd dat een extern bureau mogelijk nog dit jaar een onafhankelijk onderzoek zal uitvoeren.
De resultaten van dit onderzoek worden dan in de loop van volgend jaar bekend, zo verwacht de wethouder. Hij wilde niet vooruitlopen welke maatregelen er misschien kunnen worden genomen. Cobussen: "Het onderzoeksbureau moet eerst observeren en kijken waar de problemen precies liggen. Aan de hand van die observaties gaan we zien welke maatregelen effectief zouden kunnen zijn."

Geen STOP-bord

De suggestie die de VVD-fractie eerder had geopperd om een STOP-bord te plaatsen bij het kruispunt, werd door de wethouder afgewezen. Het kruispunt zou zich daar niet voor lenen, verkeerstechnisch gezien. Een STOP-bord of stopstreep zou juist onveiligheid creëren, aldus Cobussen.
Het omstreden kruispunt stond in Beuningen de laatste maanden volop in de belangstelling. Meerdere partijen stelden schriftelijke vragen aan het college van B&W, omdat er veel bijna-ongelukken zouden plaatsvinden. De politie maakt daar te weinig registratie van, zo menen omwonenden.

College gaat overstag

Een inwoner is met een petitie begonnen om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid van het bewuste kruispunt. Het college had eerder benadrukt dat fietsers voorrang hebben en dat duidelijk wordt aangegeven met borden, markering, doorlopende bestrating, verlichting én een drempel die het gemotoriseerd verkeer flink afremt.
Ook fietsers worden door middel van borden geattendeerd op de verkeerssituatie. "We kunnen niet nog meer doen wat betreft de verkeersveiligheid," zo stelde het college destijds. Door alle politieke druk is het college nu toch overstag gegaan en komt er een nieuw onderzoek. Het is onbekend hoeveel geld daarmee is gemoeid.
.