Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het concert van Vocaal Kwartet Quartz

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het concert van Vocaal Kwartet Quartz
Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het concert van Vocaal Kwartet Quartz
ELBURG - Vocaal Kwartet Quartz is op zondag 9 oktober van dit jaar te gast in de sfeervolle kapel van Museum van Elburg. Het kwartet, gestart in 2003, heeft in afgelopen decennia een gedegen reputatie opgebouwd in de a capella vocale muziek. Zij verzorgden optredens door het hele land en brachten vier cd’s uit.
Het programma van deze middag, ‘Harmonieuze verstilling’, past helemaal bij de tijd van het jaar en de prachtige historische locatie. Quartz brengt een mix van religieuze en wereldlijke liederen waarin verstilling en bezinning de rode draad vormen.
Het kwartet neemt u mee langs juweeltjes van Renaissance tot onze eigen tijd. Zo kunt u genieten van ingetogen religieuze muziek van o.a. John Tavener, Maurice Duruflé, Zoltán Kodály en Gabriel Fauré. Van de laatste componist zingt Quartz het bekende Pie Jesu uit zijn Requiem in een a capella bewerking van het kwartet zelf.
Na de pauze volgt een wereldlijk programma met werken van o.a. John Dowland, Ward Swingle, Dan Forrest, Arthur Sullivan en twee door Bob Chilcott bewerkte nummers van Billy Joël.
Kortom een reis door de wereld van harmonieuze, ingetogen a capella muziek, waarvan Quartz al bijna twintig jaar zijn publiek laat genieten. Zie ook http://www.kwartetquartz.nl
Het concert begint om 15.00 (inloop 14.30 uur en de entree bedraagt € 10 inclusief een kopje koffie of thee in de pauze. Leden van de Vereniging Vrienden van het Museum Elburg betalen slechts € 7,50.
Kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie van Museum Elburg of aan de zaal.Het kan verder ook via info@museumelburg.nl . Reserveren is echter gewenst gezien het beperkt aantal plaatsen.