Achterhoek

Eigenaar de Waag doet aangifte tegen steengooier

De drie jongens vastgelegd op camerabeeld tijden het gooien van de steen.
De drie jongens vastgelegd op camerabeeld tijden het gooien van de steen. © Roy Kappert
DOESBURG - Roy Kappert, eigenaar van Stadsbierhuis de Waag in Doesburg, heeft aangifte gedaan tegen een van de drie jongens die eind september een steen door de ruit van zijn café gooide. Kappert heeft de jongens een week de tijd gegeven om op gesprek te komen en het uit te praten, maar daar hebben de daders geen gehoor aan gegeven.
“Nu is het gewoon oog om oog, tand om tand,” vertelt Kappert. “Ik heb ze de kans gegeven, maar ze hebben de ballen gewoon niet.” De eigenaar heeft dit keer de bewegende beelden op zijn Facebook gezet. “Over de andere twee kunnen we uiteraard nog wel wat tips gebruiken,” staat erbij. En daar wordt naar geluisterd: woensdagochtend is het bericht bijna tweehonderd keer gedeeld.
'Teleurstellend dat ze niet het lef hadden om zich vrijwillig te melden, nu door de terechte aangifte tegen alvast 1 wellicht lapt de jongeman z'n maten erbij.'
Een van de reacties onder het Facebookbericht
Op de beelden zijn de jongens te zien, onherkenbaar. Een van hen gooit een steen door de ruit en de andere twee jongens staan erbij en kijken toe. “Als het mijn kind was geweest, dan had ik wel even een hartig woordje met hem gesproken,” zegt Kappert.
De zaken gaan gewoon door voor de eigenaar: volgende week word de ruit gerepareerd. “Dit gaat met historisch glas en is dus ook echt specialistenwerk."