Veenendaal kent geen geluidsoverlast bij evenementen

Gemeentehuis Veenendaal
Gemeentehuis Veenendaal © XON
VEENENDAAL - In de afgelopen maanden zijn er géén klachten geweest met betrekking tot geluidsoverlast tijdens evenementen. Dit laat het college van burgemeester en wethouders van Veenendaal weten in een brief aan de gemeenteraad.
”Eerder hebben wij toegezegd een proef met geluid met een vertegenwoordiging van de raad te houden. Om daarmee een beter begrip bij het aspect geluid te krijgen. Aanleiding daarvoor vormde de discussie over geluidsoverlast bij het oude stadsstrand. Inmiddels zijn er evenwel afspraken gemaakt dat er geen grote geluidsoverlast veroorzakende muziekevenementen zoals Voute Party meer op het nieuwe stadstrand mogen. Maar wel bijvoorbeeld een foodfestival of concert,"’ aldus het college.
B&W vinden het namelijk wel belangrijk dat Veenendaal een aantrekkelijke en levendige stad is door een divers aanbod aan evenementen, uitgaansgelegenheden, culturele activiteiten en ontspanningsmogelijkheden. ”De gemeente wil daarom haar evenementenbeleid gaan herzien, maar dit was vanwege corona een paar jaar uitgesteld. Veenendaal maakt nu voorbereidingen dit alsnog te gaan doen, maar wel met een brede participatie. Onderdeel van het nieuwe evenementenbeleid is geluid. Het college meent dat een aparte proef over geluid met de raad nu niet meer nodig zal zijn,” zo stelt wethouder Martijn Beek.