Arnhem en omstreken

Crowdfunding gestart voor opvolger Kikkerprins Alfredo

De plek waar Alfredo 18 jaar heeft gestaan.
De plek waar Alfredo 18 jaar heeft gestaan. © RTV Connect
ARNHEM - Wordt het een vis, een reiger of toch een schaatsrijder? Er komt een opvolger voor de Bronzen Kikkerkoning naast het Watermuseum in Arnhem. 28 mei werd Alfredo van zijn troon gestolen. Het museum is nu een crowdfunding gestart om geld in te zamelen voor een nieuw beeld en vraagt om ideeën over hoe die opvolger eruit moet komen te zien.
Het was het ‘boegbeeld’ van het Watermuseum. “Iedereen die hier langs kwam kende hem,” vertelt Monique Verber, directeur van het Watermuseum. “Hij stond hier al achttien jaar, en nu is hij gestolen.” Via de crowdfunding hoopt het museum geld in te zamelen voor een nieuwe ‘troonopvolger’.
Het artikel gaat verder onder de video.

"Een olifant lijkt mij leuk!"

De ideeën van bezoekers van het park lopen uiteen: “Mij lijkt een reiger wel passend, die is vaak te zien in park Sonsbeek,” oppert een van hen. Maar of deze door de scherpe snavel helemaal geschikt is voor de waterspeelplaats is nog maar de vraag. “Een olifant lijkt mij leuk!” lacht een jongen die het Watermuseum bezoekt, “dan kan er water uit zijn slurf komen.” Ook de ijsvogel komt vaak langs, maar vooral veel mensen die het liefst de kikker weer terug zien. “Die hoort bij het museum en het park en is onvervangbaar.”

Niet meer van brons

18.000 euro is wat het museum voor het nieuwe beeld wil gaan ophalen. “Dit bedrag kunnen we niet zelf betalen, vandaar dat we de inzamelingsactie zijn begonnen,” legt Verber uit. Ondanks dat het beeld bij het Watermuseum hoort, vindt de directrice dat er genoeg reden is om de Arnhemmers te betrekken bij dit project. “We merken dat de waterspeelplaats en het beeld echt iets is waar heel Arnhem iets mee heeft.”
Hoe het beeld er uit gaat zien is dus nog onduidelijk, maar een ding is zeker: het beeld wordt niet van brons gemaakt. “Daar hebben we slechte ervaringen mee,” zegt Verber. De directrice hoopt volgend jaar op Dierendag een nieuw beeld te hebben staan naast de waterspeelplaats.