Liemers / Stedendriehoek

Weer directe busverbinding tussen Borculo en Deventer

Weer directe busverbinding tussen Borculo en Deventer
Weer directe busverbinding tussen Borculo en Deventer © REGIO8
BORCULO - Arriva voert vanaf midden december een overstapvrije busverbinding in van Deventer, via Lochem naar Borculo. De vervoerder komt daarmee inwoners van de gemeenten Lochem en Berkelland tegemoet die vorig jaar in actie kwamen toen de verbinding werd opgeheven.
“Deze verandering is mede naar aanleiding van vragen van gemeenten en van reizigers over het opheffen van lijn 56 in 2022”, meldt Arriva over de terugkeer van de verbinding tussen Borculo en Deventer. De vervoerder stopte met de oude verbinding omdat er 15 procent minder reizigers gebruik van maakten. Een petitie voor het behoud van de buslijn werd vorig jaar ruim 4000 keer ondertekend. In de gemeente Berkelland werd destijds ook een motie aangenomen voor het behoud, wat mede reden is voor Arriva om terug te komen op de beslissing en lijn 57 voortaan door te laten rijden naar Lochem en Borculo.
De invoering van de overstapvrije busverbinding is onderdeel van de nieuwe dienstregeling van Arriva die vanaf 11 december ingaat. “Hierdoor ontstaat er een overstapvrije verbinding van Deventer naar Lochem en Borculo”, aldus de vervoerder. “Deze overstapvrije verbinding ontstaat ook voor de kernen Epse en Laren. De scholengemeenschappen in Lochem en Deventer zijn hiermee beter bereikbaar. Lijn 57 en 58 rijden allebei één keer per uur. Met elkaar vormen ze een busverbinding tussen Lochem en Borculo die twee keer per uur rijdt.”