Achterhoek

Zorgsector schreeuwt om meer helpende handen

Zorgsector schreeuwt om meer helpende handen
Zorgsector schreeuwt om meer helpende handen © REGIO8
DOETINCHEM - Om het grote personeelstekort in de zorg te proberen op te lossen vindt dinsdagavond voor de tweede keer een markt plaats, deze keer bij het hoofdgebouw van het Graafschap College in Doetinchem. De sector kampt in de Achterhoek al jaren met tekorten, de afgelopen vijf jaar verdubbelde het aantal vacatures.
“Voor deze regio staan er nu 600 vacatures open, vijf jaar geleden waren dat er nog maar 300”, vertelt Ellen Rouwhorst van het WerkgeversServicepunt Achterhoek, de organisatie die het evenement ‘Ontmoet de sector Zorg en Welzijn in de Achterhoek’ voor de tweede keer organiseert. Dinsdagavond hopen ze een deel van het personeelstekort op te vullen, maar Rouwhorst verwacht dat lang niet alle vacatures bemand zullen zijn na de avond: “Het is natuurlijk een utopie om dat te bereiken, maar we hopen dat de belangstelling groot is.”Bezoekers kunnen bij meer dan 30 stands in gesprek gaan met werkgevers, opleiders en loopbaanadviseurs. Dit moet bezoekers volgens Rouwhorst overtuigen om te solliciteren: “We proberen met name de mensen te inspireren. Zo sprak ik recent een medewerker die werkzaam is in de gehandicaptenzorg. Hij was voorheen elektromonteur, maar omdat hij zelf iemand binnen zijn familie moest verzorgen, kwam hij tot de ontdekking dat werken in de zorg veel beter bij hem past.”

Andere edities

Bij de vorige editie in Ulft vonden 110 zogenaamde 'ontmoetingen' plaats, dit jaar hoopt Rouwhorst nog meer mensen aan een baan of opleiding te helpen: “Het mag zelfs het dubbele zijn, misschien nog wel meer dan het dubbele.” Over de toekomst en nog meer edities blijft ze hoopvol. “We hopen mensen zo te inspireren dat de animo ook groter wordt", zegt de organisator. "Zodat we volgend jaar weer een nieuw evenement kunnen organiseren.”