Rijk van Nijmegen

Yvette Akkermans stopt als Centrummanager van Wijchen

Yvette Akkermans, archiefbeeld
Yvette Akkermans, archiefbeeld © RN7
WIJCHEN - Yvette Akkermans zette zich de afgelopen zes jaar in voor het centrum van Wijchen, waarvan de laatste drie jaar als Centrummanager. Ze stopt definitief per 1 januari, omdat ze niet de energie, tijd, ruimte en focus voor de baan heeft die daar volgens haar bij hoort.
Akkermans geeft aan dat het centrum van Wijchen een persoon nodig heeft die alle energie, tijd en aandacht aan deze baan kan geven. Zelf kan ze dit niet, omdat ze nog een baan heeft naast het zijn van Centrummanager. "De ambities die ik met Wijchen centrum en ook daarbuiten heb, nemen meer tijd in beslag dan ik nu kan geven. Wijchen centrum verdient een persoon die er vol voor kan gaan. Het is kiezen tussen de twee leukste banen die er zijn! Uiteindelijk heb ik toch besloten om per 1 januari 2023 te stoppen, zodat mijn opvolging er volledige aandacht aan kan geven."
Haar besluit heeft ze afgelopen weekend aan Stichtingbestuur CentrumManagement Wijchen doorgegeven. Het bestuur respecteert de beslissing, maar is wel teleurgesteld. En laat weten dat ze de keuze “bijzonder jammer” vinden. “Haar kennis, ervaring, creativiteit, overtuigingskracht en ongebreidelde inzet zullen door iedereen gemist gaan worden. Het bestuur gaat naarstig op zoek naar vervanging.”