Rivierengebied

Naomi van As opent Schoolplein14 in Buren

Naomi van As opent Schoolplein14 in Buren
Naomi van As opent Schoolplein14 in Buren © Volksbank
BUREN - Op Christelijke Basisschool de Hoeksteen in Maurik hebben maandag oud-hockeyinternational Noami van As en wethouder Karl Maier van de gemeente Buren het Schoolplein14 van de Johan Cruyff Foundation in gebruik genomen.

Gratis lesprogramma

Eurowijs is een initiatief van de Volksbank. Met dit gratis lesprogramma helpt Eurowijs kinderen om al op jonge leeftijd financiële vaardigheden te ontwikkelen. Jaarlijks krijgen ruim 200.000 leerlingen les via het Eurowijs programma. Inmiddels zijn er sinds de start van Eurowijs meer dan 1 miljoen leerlingen die de lessen hebben gevolgd. 

Ontwikkeling van kinderen

Het Schoolplein14 van de Johan Cruyff Foundation is aangeboden aan de school door de Volksbank. Net zoals de Johan Cruyff Foundation stimuleert de Volksbank de ontwikkeling van kinderen. De Volksbank via Eurowijs, door kinderen goed te leren omgaan met geld en de Johan Cruyff Foundation door het creëren van ruimte voor kinderen om te sporten en te spelen.
Karl Maier, wethouder financiën van de Gemeente Buren: "Ik ben heel blij dat Eurowijs van de Volksbank kinderen spelenderwijs leert om goed met geld om te gaan. Dat is belangrijk om in de toekomst de juiste financiële keuzes te maken. Deze lessen helpen kinderen om te begrijpen dat je soms ook een spaarpotje nodig hebt voor als je een nieuw spelletje wilt op je speelcomputer of als je mobiel kapot gaat."

"Onze kinderen hebben een prachtige dag gehad"

Arjan Veldsink, directeur Basisschool de Hoeksteen: "Onze kinderen hebben een prachtige dag gehad, waarbij ze door de Eurowijs gastlessen en de leuke spelletjes veel geleerd hebben over geld. Ook zijn we blij met het prachtige Schoolplein14 waar ze ongetwijfeld nog heel veel plezier aan zullen beleven. Ik wil Eurowijs, de medewerkers van de Volksbank en de Johan Cruyff Foundation hiervoor hartelijk bedanken."
Tijdens de Eurowijsdag spelen de kinderen de hoofdrol. Directieleden en medewerkers van de Volksbank geven gastlessen en kinderen kunnen van alles vragen over geld.