Liemers

Karlijn Looman stapt uit de gemeenteraad in Montferland

Karlijn Looman stapt uit de gemeenteraad in Montferland
Karlijn Looman stapt uit de gemeenteraad in Montferland © REGIO8
DIDAM - Karlijn Looman stopt als fractievoorzitter van het CDA en stapt helemaal uit de gemeenteraad. Omdat de Didamse een nieuwe baan als programmamanager heeft bij de gemeente Brummen, verlaat ze de Montferlandse politiek.
“Ik vind dit een van de moeilijkste keuzes die ik heb moeten maken”, vertelt Looman. “Want Montferland is echt een gemeente waar ik van houd, met haar prachtige landschappen, de leuke en mooie bewoners en een bestuur en raad waar ik de afgelopen periodes veel van heb geleerd.” Naast de baan in Brummen, noemt Looman haar gezin als reden om te stoppen bij het Montferlandse CDA. “Waar ik eerder de boys naar bed bracht en daarna naar de vergadering ging, is het nu: Mama moet je vanavond alweer weg?”, vertelt Looman. De opvolger van Looman wordt na 13 oktober bekendgemaakt, als de Didamse haar laatste raadsvergadering heeft als fractievoorzitter.
De Didamse blijft volgens de fractie op de achtergrond betrokken bij het CDA Montferland. Het bestuur en de fractie van de christendemocraten laten weten te betreuren dat ze afscheid moeten nemen van Looman, die in 2021 Ap Dieker opvolgde. Voorzitter Diede Balduk: “Karlijn was een bijzonder kundig raadslid, betrokken fractievoorzitter en sterk politiek leider voor het CDA in Montferland. We gaan haar missen!”