Bouwplannen Bennekom-West houden het dorp flink bezig

Bijeenkomst in Bennekom over bouwplannen
Bijeenkomst in Bennekom over bouwplannen © XON
Zo’n twee jaar geleden startten enkele initiatiefnemers met het ontwikkelen van plannen voor woningbouw in Bennekom. Er werden kaders en een startnotitie voor de percelen tussen de Achterstraat en de Dr. W. Dreeslaan opgesteld en vastgesteld. De initiatiefnemers vonden het een kansrijk gebied dat op een positieve manier kan bijdragen aan de leefbaarheid in Bennekom. ‘Hier kan veel mogelijk worden gemaakt voor de Bennekommers,’ vonden zij. Ook de gemeente Ede werd enthousiast over de plannen. De direct aan- en omwonenden zijn dat veel minder, blijkt uit een rondgang door de buurt.
Het beeld was duidelijk. Volgens bijna alle omwonenden is er zeker behoefte aan nieuwbouw: ”maar niet in dit gebied. Dit is een uniek stuk Bennekom dat moet zo blijven. Paar huizen erbij is mogelijk, maar deze plannen? Er is geen communicatie geweest”.. Volgens enkele bewoners is het prima dat er een informatieavond is, maar de inspraak die word geboden is een wassen neus. Weer anderen noemen het een reclamepraatje van wethouder Peter de Pater en de gemeente. Weer anderen vonden de informatie en meedenk avond een succes.
”Ik ben een starter en ben blij met de bouwplannen. Wil graag in Bennekom blijven wonen, maar dat kan nu eigenlijk niet”, zo lieten enkele aanwezigen weten tijdens de avond die werd gehouden in Boerderij Hoekelum op 28 september jongstleden.
Mensen die alsnog mee willen denken, een mening willen geven, kunnen reageren via: https://www.woneninbennekom.nl. Wij spraken voor en tijdens de avond buurtbewoners, belangstellenden, 2 initiatiefnemers, een stedenbouwkundige en wethouder Peter de Pater. Kijk hier naar een uitgebreid verslag: