Blauw Wit verliest seizoensopener tegen VoCASA

Blauw Wit verliest seizoensopener tegen VoCASA
Blauw Wit verliest seizoensopener tegen VoCASA
OLEBROEK - Voor Bakkerij Jonker – Blauw Wit begon afgelopen zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen VoCASA. Na een moeizame start herpakten de mannen zich prima, maar de gasten uit Nijmegen vertrokken uiteindelijk met een 1-3 overwinning uit Oldebroek omdat Blauw Wit niet wist door te drukken.
Na een lange voorbereiding mochten de mannen dan eindelijk aantreden voor de competitie. Ten opzichte van die voorbereiding moest coach Felix Lopez door verschillende oorzaken wel wat schuiven in zijn basisopstelling. En dat leek van invloed te zijn op de openingsfase van de wedstrijd waarin het de schijn had dat Blauw Wit de hele voorbereiding overboord had gekieperd. Blauw Wit speelde ontzettend slordig en met de handrem erop. Met VoCASA trof Blauw Wit daarbij een ervaren tegenstander die wel gewoon deed wat het moest doen. Blauw Wit kwam wat beter in het spel naar mate de set vorderde, maar kon niet voorkomen dat set 1 met 19-25 naar de gasten uit Nijmegen ging.

Blauw Wit herpakt zich

De mannen herpakten zich in set 2. Het spel werd beter, de foutenlast ging naar beneden en passend kreeg Blauw Wit de zaken beter op orde. Dat leek te resulteren in setwinst, ware het niet dat Blauw Wit een setpoint niet wist te benutten en VoCASA met 24-26 alsnog aan het langste eind trok. Het was echter wel de opmaat voor Blauw Wit om door te stoten in set 3, want die ging met ruime cijfers naar de thuisploeg (25-15). In set 4 ging het lang gelijk op, maar enkele cruciale fouten aan het einde van de set deden Blauw Wit de das om (20-25), waardoor VoCASA met 1-3 de wedstrijd definitief in het slot gooide.

De kop is eraf

Wellicht waren twee punten verdiend geweest voor Blauw Wit, maar de winst ging uiteindelijk terecht naar de Nijmegenaren. Enfin, de kop is eraf en er komen drukke weken aan waarin Blauw Wit ritme kan gaan opdoen. Volgende week gaat Blauw Wit op bezoek in Deventer bij Avior. Over twee weken speelt Blauw Wit thuis tegen Trivos.