Cocu met Vitesse kansloos bij FC Twente

Kjell Scherpen baalt na de 2-0
Kjell Scherpen baalt na de 2-0 © Omroep Gelderland
ENSCHEDE - In een sfeervolle Grolsch Veste is Vitesse er niet in geslaagd om punten mee te nemen naar Arnhem. FC Twente was een maatje te groot voor de ploeg van trainer Phillip Cocu. Door slordig spel en slap verdedigen kwamen de Arnhemmers er niet aan te pas en ging men terecht met 3-0 ten onder.
Voor trainer Phillip Cocu was het de eerste wedstrijd als hoofdtrainer van Vitesse. In de basisopstelling had hij een wijziging doorgevoerd. Million Manhoef mocht starten ten koste van Gabriel Vidovic. Verder zag Cocu geen reden om dingen te veranderen.

Zwaar

Vanaf de aftrap was te zien dat het weleens een zware avond kon gaan worden voor Vitesse. De bezoekers stond veel onder druk en hadden niet de nauwkeurigheid en de bezetting om zich daar onderuit te spelen. Twente had daarentegen de zaken goed op orde, maar kon in eerste instantie niet tot grote kansen komen.

Uiteindelijk

Die kansen kwamen er uiteindelijk wel. Eerst was het Cerny die de paal raakte, maar even later was het alsnog raak. Een goede steekbal van Cerny spleet de hele Arnhemse defensie open en zette rechtsback Brenet vrij voor doelman Scherpen. De verdediger faalde niet en opende de score.

Bialek

Tot de rust bleef het spelbeeld vrijwel onveranderd. Twente was de betere partij en kwam dreigend voor de dag. Vitesse kon daar niets tegenover zetten en kwam niet voor de goal van Tyton. Grootste kans voor de Arnhemmers was van Bialek, hij schoot vlak voor rust de bal voorlangs.

Controle

Na rust bleek het meeste spektakel ook meteen uit de wedstijd te verdwijnen. Het spel behaalde een bedenkelijk niveau en dit met name te maken met het feit dat Twente het wel prima vond en dat Vitesse geen vuist kon maken. De thuisploeg behield de controle en kwam ook achterin nauwelijks in gevaar.

Dubbelslag

Het was wachten tot de 71e minuut voordat de Tukkers de controle ook in de stand konden uitdrukken. Virgil Misidjan was de gelukkige en kon met een afstandsschot zijn ploeg op 2-0 zetten. In de blessuretijd zorgde linksback Gijs Smal voor het slotakkoord door van afstand de derde Twentse treffer in te schieten.

Schamel

Voor Vitesse is het vijfde nederlaag van de competitie. Het staat nu na acht wedstrijden met vijf punten op een schamele zestiende plaats. Met een beetje pech kan de ploeg van Cocu na dit weekend zelfs op een plek terechtkomen die de club rechtstreeks laat degraderen. Volgende week krijgt het met Fortuna Sittard een directe concurrent op bezoek in GelreDome.