WHC - SVI: 4-1

WHC -  SVI: 4-1
WEZEP - Vandaag was de 1e thuiswedstrijd voor WHC en tegenstander was SVI uit Zwolle. De regen was gelukkig allemaal voor de tijd gevallen waardoor de wedstrijd droog en met een lekker zonnetje kon worden gespeeld. WHC mist nog steeds veel spelers door blessures, maar weet zich gelukkig met spelers die het goed kunnen vervangen en al een paar weken laten zien er bij te horen. Ook een mooie ontwikkeling.
WHC startte de 1e helft met een duidelijk taak en probeerde SVI vanaf het begin de wil op te leggen. Met veel energie en loopwerk werd SVI onder druk gezet waardoor zij niet aan voetballen toe kwamen. Deze druk leverde in de 6e minuut al een voorsprong op. Menno van de Worp scoorde uit een kluts na goed werk van Jelle Post. WHC wilde direct doorzetten en de wedstrijd snel naar zich toe trekken. Daar kregen zij voldoende mogelijkheden voor. Helaas was men slordig in de afwerking waardoor zij SVI in de wedstrijd hielden. Het duurde tot de 36e minuut voordat WHC de marge verdubbelde. Een diepe bal van Jelle Post op Belan Zend werd na het halen van de achterlijn goed terug gelegd op Stef van Oene, die de 2 - 0 liet aantekenen. Daarmee werd ook de ruststand bereikt. Voorsprong had eigenlijk groter moeten zijn, maar het vertoonde spel en de energie die erin is gestoken geeft een goed gevoel voor het vervolg.
De 2e helft echter een wat ander gezicht. SVI ging hoger op staan en WHC bracht niet meer dezelfde energie als voor rust. SVI wist de open gelaten ruimtes goed in te vullen waardoor WHC achteruit moest. SVI probeerde kansen te creëeren maar de verdediging in samenwerking met keeper Leon ter Wielen stond goed en wisten het samen goed te pareren. In de 68e minuut was het WHC dat met een goede omschakeling snel kon uitbreken via Belan. Deze speelde Jelle Post keurig op snelheid aan en maakte met een beheerste schuiver de 3 - 0. Wedstrijd leek nu gespeeld al probeerde SVI het nog wel. Her en der wat pittige overtredingen wat een paar gele kaarten opliep. SVi kreeg in de 72e minuut loon naar werken. Youp Kok maakte met een beheerste schuiver 3 - 1 na goed aangeven Menno Majolee. Verder kwam SVI gelukkig niet. Het was Belan Zend die de eindstand ver in blessuretijd op 4 - 1 zette.
WHC behaalde hiermee zijn 2e overwinning in de competitie en blijft goed meedoen om de de 1e plaats. Zaterdag 8 oktober speelt WHC opnieuw thuis. Dan komt Qucik '20 uit Oldenzaal op bezoek. Wedstrijd begint om 14.30 uur.