Programma Week van de Opvoeding Ede

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Pixabay
EDE - Van 3 tot en met 9 oktober vindt de jaarlijkse Week van de Opvoeding plaats. Tijdens deze week organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) verschillende gratis interessante en leuke workshops, bijeenkomsten en sport- en spelactiviteiten voor jong en oud. Het thema dit jaar is ‘samen delen is samen weten’, want opvoeden doe je nooit alleen.
Wethouder Leon Meijer: “Elk kind is uniek en daarmee is ook elke opvoeding uniek. Maar dat betekent niet dat we niet van elkaar kunnen leren. U kent vast de uitspraak ‘er is een dorp nodig om een kind op te voeden’. Ga tijdens de Week van de Opvoeding in gesprek met andere opvoeders en professionals. Door kennis en ervaringen te delen komen we dichter tot elkaar.”

Greep uit het programma

Hieronder een kleine greep uit het programma van de Week van de Opvoeding. Kijk voor het hele programma, de actuele informatie en hoe je je kan aanmelden op www.cjgede.nl bij Activiteiten.

Maandag 4 oktober

Peuterochtend in Ederveen (9:30-11:15 uur, Ederveen

Kom deze ochtend gezellig naar het dorpshuis voor een paar leuke activiteiten. Er is een leesconsulente die komt voorlezen en die daarnaast een workshop geeft met tips en informatie over het belang van voorlezen. Voor ouders en kinderen van 2-4 jaar.

Bakkie Kroost (10:00 - 11:30 uur, Ede)

Samen wandelen met andere ouders en kinderen. De korte wandeling wordt afgesloten met koffie bij de koffiekamer bij boerderij Hoekelum. Voor ouders en kinderen van 0-4 jaar.

Woensdag 5 oktober

Trommelworkshop (14:30 - 15:45 uur, Ede)

Tijdens deze workshop oefenen ouders en kinderen (8-10 jaar) samen met een aantal trommeltechnieken.
Wethouder Meijer brengt hier een bezoek.

Moeders en meiden in beweging (14:30 - 16:00 uur, Wekerom)

Deze bijeenkomst bestaat uit gezelligheid, gesprekken, sportieve samenwerkingsspellen en weerbaarheidsoefeningen. Zo kunnen moeders en hun dochter(s) (groep 7 en 8) hun band versterken.

Vrijdag 7 oktober

Kookworkshop voor ouders en kinderen (15:00 - 16:30 uur, Ede)

Leren hoe je op een gezonde en lekkere manier kunt koken? Kinderen en hun ouders zijn samen welkom in het Kernhuis om samen te koken en verras iedereen met jullie kookkunsten. Voor ouders en kinderen van 6-12 jaar.

Zaterdag 8 oktober

Inloopmiddag Nijntje beweegdiploma (15:00 - 16:30 uur, Ede)

Samen ontdekken hoe het is om in de wildernis te overleven en een (st)oer avontuur meemaken! Vuur maken zonder lucifers, hutten maken, pijlen maken. Tijdens deze activiteit ga je samen met je kind actief aan de slag in de natuur. We sluiten af met broodjes bakken bij het kampvuur en een goed gesprek.

Inloopmiddag Nijntje beweegdiploma (15:00-16:30, Ede)

Gymnastiekvereniging DOK Ede organiseert een inloopmiddag voor het Nijntje beweegdiploma. Het Nijntje beweegdiploma is een serie lessen waarin kinderen (2-5 jaar) de tien grondvormen van bewegen oefenen. Kom vrijblijvend naar een mini proefles of kom gezellig binnenlopen om wat informatie op te halen.

Over CJG Ede

De Week van de Opvoeding wordt georganiseerd door het CJG. Het CJG ondersteunt iedereen met vragen over gezond opvoeden en opgroeien. Bij het CJG werken professionals die informatie, advies, lichte hulp of een goede doorverwijzing kunnen geven. De medewerkers van het CJG werken via de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf, de school of in de wijk.