De Morgenster viert 25-jarig bestaan!

NUNSPEET - Het is de hele week feest op basisschool ‘De Morgenster’. De school bestaat namelijk 25 jaar en dat wordt groots gevierd. Voor alle leerlingen zijn alle dagen deze week bijzonder. Zo was er maandag een ontbijt in pyjama en dinsdag ‘raar-met-je-haardag’.

Heel Morgenster Bakt

Woensdag was de finale van Heel Morgenster Bakt op de locatie aan de Lijsterbesweg. Kinderen van groep 5 tot en met 8 konden een taart bakken. Er was een prijs voor de lekkerste taart en de mooiste taart. De jury beoordeelde dat Liva er met de lekkerste taart van door ging en team Eva en Nina wonnen de prijs voor de mooiste taart. De taarten werden ‘s middags verkocht op de grote en zonnige schoolmarkt, waarvan de opbrengst deels voor het goede doel is. Na twee jaar waarin het niet kon, was het extra bijzonder dat er nu gevierd kon worden in combinatie met het jubileum van dit jaar.

Schoolmarkt

De zon scheen, dat was begin van de week nog wel even spannend. Het schoolplein is gevuld met spelactiviteiten voor de kinderen. Kinderen kunnen zich laten schminken of zich uitleven op het springkussen. Ook is er een podium, waarop leerlingen een dans of ander talent laten zien. Mattheo Pijnacker Hordijk is directeur van de Morgenster en vertelt: “We hebben groots uitgepakt. Wat fijn dat we elkaar nu kunnen ontmoeten als ouders en als team.”
Toekomst
Mattheo: “De komende 25 jaar zullen we niet als Morgenster doorgaan. Ook dat was wel een extra reden om het nu te vieren. Aan het einde van deze week kijken of we al een nieuwe naam kunnen bedenken voor het IKC, wat we samen gaan bouwen met SPCP, SKN en de Petraschool. We zijn heel benieuwd wat daar uit gaat komen, de eerste inzendingen zijn in ieder geval binnen.”
Voor de leerlingen staan er deze week nog meer feestelijkheden op de planning. De feestweek wordt vrijdag afgesloten met een sing-out.