Bouw tijdens de Kinderboekenweek mee aan een Edese boomhut van 1001 verdiepingen

KBW - Boomhutchallenge
KBW - Boomhutchallenge © Website Cultura
EDE - 13, 26, 39 verdiepingen - bekend uit de boekenserie van ‘De Waanzinnige Boomhut’. De schrijvers van deze serie maken dit jaar ook het Kinderboekenweekgeschenk: de Waanzinnige Boomhutverhalen. Met boomhutten weten wij op de Veluwe natuurlijk wel raad! Daarom willen wij met alle Edese kinderen tussen de 4 en 12 jaar (dus ook met jou!) een Gi-Ga-Groene boomhut maken, met niet 13 of 26, maar wel 1001 verdiepingen!

Gi-Ga-Groene Boomhutfeest

Tot 5 oktober kun je jouw eigen boomhutverdieping inleveren bij één van onze vestigingen.
Op zaterdag 8 oktober is de grote ontknoping. Dan vieren wij het Gi-Ga-Groene Boomhutfeest in Cultura Ede aan Molenstraat! Kom langs en bewonder alle boomhutverdiepingen die jullie samen hebben gemaakt. De twee kunstenaars Dirk Schlebusch en Ine Boeijen maken daar een echte boomhut van. Om 14.15 uur onthult wethouder Karin Bijl of we de 1001 verdiepingen hebben gehaald. Spannend!

Levensgrote verdiepingen

Maar dat is niet alles! Je kunt tijdens het gratis boomhutfeest nog veel meer doen en ontdekken in onze levensgrote waanzinnige verdiepingen. Wat dacht je van een LEGO-, postkamer-, fantasy- of insectenverdieping? Kom en ontdek het zelf!

Programma 5 t/m 16 oktober

Op al onze vestigingen zijn er tijdens de Kinderboekenweek allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Zo kun je samen in de bibliotheek een boomhutverdieping knutselen, een Boomhut Minecraft-workshop volgen of wat dacht je van een toffe familievoorstelling? Bekijk het hele programma op www.cultura-ede.nl/kinderboekenweek.