Arnhem en omstreken

Belgische volleybalpro's geven Arnhemse jeugd een clinic

Trainer Jan de Brandt geeft uitleg aan de A1.
Trainer Jan de Brandt geeft uitleg aan de A1. © RTV Connect
ARNHEM - Twee teams van de Arnhemse Volleybalvereniging Aetos kregen maandagavond een clinic van Belgische nationale volleybalteam. Trainer Jan de Brandt gaf samen met drie dames uit het Belgische team tips en tricks. Zij zijn in Nederland vanwege het WK damesvolleybal dat onder meer in Arnhem plaatsvindt.
Twee jeugdteams van Aetos krijgen de training: de meisjes van de B3 en de A1. De komst van de profs gaat de jonge dames niet in de koude kleren zitten. “Ze zaten allemaal te giechelen in de auto,” lacht Evelien Poelmans, trainster van de A1. “Toen ik dit hoorde dacht ik: 'Wauw, ik krijg gewoon training van de Belgen!'” vertelt Lahna Camacho Driesens enthousiast.

Ook de pro's vinden het gezellig

Belgische volleybalster Anna Koulberg is niet bang dat het geven van de training te veel energie kost: “We hebben genoeg tijd om te rusten voor de wedstrijden. Wij zijn hier om tips en adviezen te geven aan de meiden en dat vind ik alleen maar leuk, het is namelijk ook gewoon voor de gezelligheid.”
Teams die meedoen aan het WK verblijven in verschillende gemeentes in de regio Arnhem. In die gemeentes worden activiteiten georganiseerd om inwoners betrokken te maken bij het WK. Zo worden er bijvoorbeeld gezamenlijke diners, clinics en landenpresentaties georganiseerd.
Benieuwd hoe de training van de Belgen eraan toe ging? Bekijk dan hieronder de reportage: