Tuxis Ede's Best Run kon dankzij vele vrijwilligers toch doorgang vinden

Finish winnares: Bo de Groot
Finish winnares: Bo de Groot © Tuxis Ede's Best Run
EDE - Op zondag 25 september jl. verlieten ruim 950 deelnemers uit het hele land moe en voldaan de Edese IJsvereniging. Zij deden mee aan de zevende editie van de Tuxis Ede’s Best Run, die dankzij de hulp van vele vrijwilligers toch kon doorgaan.
Voor de vrijwilligers was de zon en zegen na een zware regenachtige voorbereidingsdag. Ook werd het parcours dankzij het mooie weer voor de ervaren wedstrijdatleten een waar race circuit. De moeilijke combinatie-hindernissen op de 8 km werden in een razend tempo genomen. De route bevatte verschillende soorten hindernissen; van slootdoorwadingen en lianen over het water tot boogschieten en meerdere swingovers. Survival-atleten kwamen dus goed aan hun trekken. Maar ook families en kinderen konden meedoen aan een mildere 4.5 of 7 km variant.
De winnaars van de Korte Survival Run (KSR) zijn geworden: Joey Bakker uit Arnhem (49 min 33 sec) , Bo de Groot uit Veenendaal (en lid van de organiserende survivalrun vereniging in Ede) (1u 00 min 47 sec).
Leden van Sport en Survival Team Ede organiseren de wedstrijd elk jaar in het gebied tussen het Veldhuizerbos en Sportpark de Peppel. Ruim honderdvijftig vrijwilligers en duizend toeschouwers maakten het spektakel mee. De organisatie blikt terug op wederom een geslaagde editie en kijkt uit naar volgend jaar.

De organisatie bedankt ook graag haar sponsoren

Tuxis is voor de vierde keer hoofdsponsor. Het bedrijf levert innovatieve hosting-oplossingen en is dankzij het TCC (Tuxis Cloud Concept) een internationale speler op het gebied van IT infrastructuur. Naast Tuxis, doen Boels, Boele, Matemco, Autovakmeester Bennekom, Wikselaar Hoveniers, Stockz, Tvkar en Sport- & Survivalteam Ede een belangrijke bijdrage aan het evenement.