Diaconaal Platform stuurt brandbrief naar B&W van Ede

Diakonaal Platform Ede
Diakonaal Platform Ede © YouTube
EDE - Het bestuur van het diaconaal platform heeft een brandbrief naar B&W en de gemeenteraad van Ede gestuurd. Veel mensen kijken met zorg naar de energieprijzen en zijn bang dat ze door de inflatie klem komen. Dat raakt ook veel Edese inwoners.
Bij de diaconieën, het inloopspreekuur en via Schuldhulpmaatje komen de concrete situaties op tafel. En wat doet het lokaal bestuur in Ede? Het bestuur van het diaconaal platform stelt vast dat een toenemend aantal mensen in grote financiële zorgen komen en dat een lokale uitgestoken hand van de overheid naar deze burgers ontbreekt. De landelijke signalen lijken hoopgevend, maar het is totaal onduidelijk wat dat betekent en wanneer dat uitgewerkt is. Daarom roept het bestuur namens de diaconieën het Edese college op om NU in actie te komen.
De (geld)zorgen van mensen heeft gevolgen voor het sociale leven en raakt de kinderen. Dat kan niet lang zo blijven doorgaan. Lokaal bestuur, kom in actie – om voor de komende maanden met een lokale oplossing de ergste nood op te vangen! Het bestuur van het platform (waarin ruim 20 kerken uit Ede en de dorpen samenwerken) hoopt snel hun reactie van de wethouder of de raad te horen.