D66 stelt vragen over werkzaamheden rondom station

Werkzaamheden bij station Ede-Wageningen
Werkzaamheden bij station Ede-Wageningen © Bouw Live
EDE - Tijdens de laatst gehouden politieke dag Ede heeft fractievoorzitter Stephan Neijenhuis van D66 vragen gesteld over de werkzaamheden op en rond het station Ede-Wageningen.
Ondermeer stelde het raadslid vragen over onveilige situaties voor fietsers, op de Oude Bennekomseweg en op de Emmalaan. Ook de staat van, en toegankelijkheid van, het Zuidplein riepen bij Neijenhuis de nodige vragen op.
In een reactie liet wethouder Peter de Pater weten dat er gewerkt wordt aan een oplossing en dat hij met de aannemer in gesprek is.
”In de treinvrije periode heb ik geconstateerd en ondervonden dat er problemen waren met het vervangend busvervoer. Of te weinig bussen, of een erg lange wachttijd. Er zijn twee belangrijke problemen die ik heb gesignaleerd. Dit kan niet, en het moet beter”, zo stelde Stephan Neijenhuis.
In een reactie liet wethouder Peter de Pater weten: ”Het beeld wat u schetst kennen wij niet, maar laten ons hierover graag informeren. Wij moeten hier de lessen uit trekken voor de volgende treinvrije periode. Op 1 en 2 oktober en in mei 2023. Wij zullen hierover met diverse partijen in gesprek gaan”.