Wilco van den Berg uit Elburg in actie tijdens finale NK Veiligste Chauffeur in Assen

Wilco van den Berg uit Elburg in actie tijdens finale NK Veiligste Chauffeur in Assen
Wilco van den Berg uit Elburg in actie tijdens finale NK Veiligste Chauffeur in Assen
ASSEN - Wie is de veiligste chauffeur van Nederland? Op zaterdag 1 oktober is het TT Circuit van Assen wederom het decor voor het NK Veiligste Chauffeur. Uit een breed deelnemersveld hebben 20 vrachtwagenchauffeurs zich gekwalificeerd voor de landelijke finale. Zij gaan hun kennis en kunde tonen en moeten onder andere een aantal uitdagende praktijkproeven afleggen.
Onder de finalisten bevinden zich liefst zes Gelderse chauffeurs: John Peek (Huissen), Remco Rass (Zutphen), Riks Middelhoven (Ede), Toon Klomp (Eerbeek), Wilco van den Berg (Elburg) en Yaël Kluitenberg (Ede). Zij kwalificeerden zich voor de finale door het tot de top 10 van de halve finales van het NK Veiligste Chauffeur 2022 in Beesd en Hoogeveen te schoppen.
Programma
Het programma ziet er als volgt uit:
08.30-13.00 uur roulatieprogramma finalisten
14.00-15.00 uur finale met top-drie
15.00-16.00 uur uitreiking NK Veiligste Chauffeur en de TVM Awards Ridder, MVO, Innovatie, Duurzaamheid, Prestatie in de sector en Veilig Transport
Over het NK Veiligste Chauffeur en de TVM Awards
Veiligheid op de weg is en blijft een belangrijk thema. In 2021 vielen in Nederland volgens het CBS 582 doden in het verkeer. Uit onderzoek blijkt dat bij ruim 90 procent van het aantal ongevallen menselijk gedrag een grote rol speelt; dat aantal moet en kan omlaag. TVM verzekeringen maakt zich al decennialang hard voor transportveiligheid. Het NK Veiligste Chauffeur is onderdeel van de TVM Awards, een initiatief van TVM om meer bewustwording te creëren bij alle weggebruikers voor veiligheid op de weg én om tegelijkertijd waardering te tonen voor de Nederlandse beroepschauffeurs.
Hélène Hendriks
TV-persoonlijkheid Hélène Hendriks is al vanaf het begin als ambassadrice aan de TVM Awards verbonden. Zij zal op 1 oktober ook de finaledag presenteren. De winnaar van het NK Veiligste Chauffeur wint naast de sportieve eer vanzelfsprekend de bronzen TVM Award. Daarnaast wint de top 10 een bezoek aan de Volvo Trucksfabriek in het Zweedse Göteborg.
De TVM Awards worden ondersteund door een aantal betrokken partners:
Volvo Trucks Nederland, JobTrans, Veilig Verkeer Nederland, Van Eijck, Sectorinstituut Transport en Logistiek, Continental, Bumper, ANWB en Eye Wish.
Meer informatie over de TVM Awards en het NK Veiligste Chauffeur is te vinden op www.tvmawards.nl.