Het nieuws van maandag 26 september

Het RN7 Regionieuws van maandag 26 september
Het RN7 Regionieuws van maandag 26 september © RN7
NIJMEGEN - Nijmeegse kroeg genomineerd voor Beste nieuwe café van Nederland, voortaan automatisch een boete voor auto’s op de Waalkade en NEC verlengt contract met hoofdsponsor tot 2029. Dit is het RN7 Regionieuws van maandag 26 september.

Beste nieuwe café

Het zijn de Oscars van de Horeca in Nederland: de Entree Awards. Eind november worden ze uitgereikt en Paak Vinyl Bar in Nijmegen maakt, als enige Gelderse kroeg, kans op de titel: 'Beste Nieuwe Café'

Voetbaltolk

Dan iets anders: er voetballen steeds meer buitenlandse spelers in Nederland, onder wie veel voetballers die Spaans spreken. En dan komt Dirk Lotgerink uit Nijmegen zich melden, als voetbaltolk.

Cameratoezicht Waalkade

Op de Waalkade in Nijmegen zijn camera’s opgehangen om het inrijverbod te handhaven. Sinds het najaar van 2021 geldt er een inrijverbod voor doorgaand verkeer op het westelijke deel van de Waalkade. De nieuwe camera’s registreren nu 24 uur per dag alle overtredingen op deze regel. Wie het gebied toch inrijd, ontvangt dus gegarandeerd een bekeuring en deze bedraagt 100 euro.

Nieuwe kruisen

Stichting In Paradisum heeft zaterdag een tiental nieuwe kruisen geplaatst op graven van slachtoffers van het bombardement op 22 februari 1944. Dat gebeurde op de begraafplaats aan de Daalseweg in Nijmegen. De vorige kruisen, die geplaatst werden op graven waar geen monument aanwezig was, waren inmiddels geheel of gedeeltelijk vergaan. Hierop werden in 2019 de eerste nieuwe kruisen al geplaatst, maar dit kon destijds niet worden afgemaakt vanwege de geldende coronamaatregelen. Inmiddels zijn deze dus, middels een gepaste plechtigheid, alsnog geplaatst.

NEC houdt hoofdsponsor

Bouwbedrijf KlokGroep is ook de komende jaren hoofdsponsor van N.E.C. Dat kwamen beide partijen onlangs overeen. Het huidige contract is opengebroken en verlengd tot de zomer van 2029. Met de verlengde samenwerking maakt KlokGroep de tien jaar als hoofdsponsor vol. Voorlopig zal de naam van het bouwbedrijf dus nog te zien zijn op de voorkant van de N.E.C.-shirts.

Gratis naar het museum

Museum het Valkhof is aanstaande vrijdag gratis te bezoeken voor iedereen. Het museum wil geïnteresseerden hiermee nog eenmaal de kans bieden hun collectie te bewonderen, voordat deze in het depot verdwijnt. Het Valkhof sluit 1 oktober namelijk haar deuren voor een ingrijpende verbouwing van het pand aan het Kelfkensbos. Over 2,5 jaar, in het voorjaar van 2025, zal het vernieuwde museum naar verwachting weer haar deuren openen.

Acrobatiek

Heb je altijd al eens willen ervaren hoe het is om mee te doen aan een circus? Zondagmiddag kregen Nijmegenaren de kans, tijdens de open dag van de Vasim Circus Space op het NYMA terrein. Er kon deelgenomen worden aan gratis workshops, zoals acrobatiek en hoepelen.