Rijk van Nijmegen

Verbouwing Vasim Circus Space in volle gang, ondanks geldtekorten

De workshop acrobatiek in de Vasim
De workshop acrobatiek in de Vasim © RN7
NIJMEGEN - De Vasim Circus Space krijgt vanaf april volgend jaar twee nieuwe ruimtes in het voormalige fabrieksgebouw op het NYMA-terrein in Nijmegen. Hoewel de verbouwing al in volle gang is, heeft de organisatie nog niet genoeg geld binnen voor de verbouwing. Er is 150.000 euro nodig, maar er is nog maar 31.686 euro binnen. De organisatie hoopt door een crowdfundingsactie, fondsen en subsidies, het totale bedrag bij zo snel mogelijk bij elkaar te krijgen.
De Vasim Circus Space is al achttien jaar een ontmoetingsplek voor professionele, recreatieve circusartiesten en beoefenaars. Er vinden wekelijkse lessen, workshops en open trainingen plaats. De twee nieuwe ruimtes zijn beide 12 meter hoog. Dit is nodig om alle circusacts goed uit te kunnen voeren en aan allerlei veiligheidseisen te voldoen.
Op dit moment maakt de Circus Space gebruik van een tijdelijke ruimte in de Vasim. Daar werd zondagmiddag ook de open dag gehouden. Voor bestuurslid Lotte Rosier was de verbouwing geen reden om de open dag niet te organiseren. "Door deze dag laten wij zien wat we voor Nijmegen en omgeving betekenen."
Tijdens de open dag werden er verschillende workshops gegeven, zoals acrobatiek en hoepelen. In het RN7 Regionieuws maandagavond hierover een reportage.