Beweging in de woningmarkt dankzij verhuiscoaches

Beweging in de woningmarkt dankzij verhuiscoaches
Beweging in de woningmarkt dankzij verhuiscoaches
Veel Gelderse 55-plussers die wonen in een eengezinswoning, via sociale huur, hebben de wens om te verhuizen. Ze willen een woning die beter past bij hun woonwensen en toekomst. Maar op dit moment ervaren zij soms belemmeringen om te verhuizen. De verhuiscoach kan uitkomst bieden.
Een verhuiscoach kijkt samen met de 55-plussers naar een passend nieuw thuis. En wat ervoor nodig is en wat er allemaal bij komt kijken.
Doorstroming op de woningmarkt
Als de 55-plussers verhuizen, komen hun huurwoningen weer vrij voor anderen. Stel dat 1 bewoner vertrekt uit een grote woning, dan komt hiermee een huis vrij voor een gezin. Dit gezin laat misschien ook weer een kleinere woning achter voor een 2-persoons huishouden. En zo krijgen uiteindelijk jongeren en starters ook een kans. Er vindt ‘doorstroming’ plaats van de ene, naar de andere woning.
Veel vraag naar verhuiscoach
Sinds eind 2021 zijn de verhuiscoaches van provincie Gelderland actief. In totaal zijn er 3 verhuiscoaches voor heel Gelderland. Zij hebben een extra focus op Noord-Veluwe, Nijmegen, Apeldoorn en Arnhem. Sinds de start van het project hebben de coaches contact gehad met ruim 350 55-plussers met een verhuiswens. Er zijn inmiddels zo’n 125 verhuisvergoedingen toegekend. Vanaf 2023 wordt het verhuiscoach-team uitgebreid, dan gaan zij in nog 3 extra focusregio’s aan de slag.