Banner 'de Knollenkamp' onthuld

VIERHOUTEN - In Vierhouten is zaterdagmiddag de banner van het stuk land ‘De Knollenkamp’ onthuld door burgemeester Blom. De Knollenkamp is een stuk land dat door nalatenschap in handen van drie zussen is gekomen. Het ligt centraal in Vierhouten en wordt een vrij toegankelijk gebied waar biodiversiteit een hoofdrol in heeft. Een prachtig initiatief, ontstaan uit liefde voor de natuur en voor Vierhouten.

Plannen

Er zijn veel mooie plannen voor het land. Het is de bedoeling dat er naast veel kruiden en bloemen ook oude soorten gewas gaan groeien, zoals vlas en boekweit. Ook komen er oude soorten fruitbomen. Het wordt een plek voor bewoners van Vierhouten, maar natuurlijk ook voor toeristen. Door middel van maaien, zal er uiteindelijk een pad gecreëerd worden door hoog gras en langs alles wat er zal komen te bloeien. Vanuit een sloot die er nu al ligt, wordt een paddenpoel gerealiseerd.

Centraal in Vierhouten

Gerda Hooghordel is één van de zussen en vertelt: “Het is ons veel waard dat dit een open terrein binnen het dorp blijft. Het is heel uniek dat er midden in een dorp een weiland ligt. Dat willen we heel graag zo houden. We geloven dat het, met de plannen die we hebben, veel waarde heeft voor de natuur, maar ook voor Vierhouten. We koesteren dat het op zo’n mooie plek in Vierhouten ligt.”

Samen

Het team ‘De Knollenkamp’ dat inmiddels bestaat uit negen vrijwilligers heeft eerder op de dag in het kader van de burendag al wat klussen uitgevoerd op het land. Helaas is er door de regen geen verdere versterking gekomen. Dat is jammer, maar het team is onvermoeibaar en enthousiast: “We doen het echt samen.”