Korenfestival Vierhouten in teken van vrijheid

VIERHOUTEN - Onder een grijze lucht is vanmiddag, na twee jaar uitstel, het Korenfestival voor de Vrijheid in Vierhouten geopend. Het dorpshuis was het decor van de opening en het eerste optreden van het Vierhouterkoor, initiatiefnemer van dit Korenfestival.

Opening door burgmeester Blom

Burgemeester Blom opende het korenfestival en hield daarbij een korte toespraak rond het thema van het festival: vrijheid. Een thema dat vandaag de dag zo actueel is. “Muziek verbindt en helemaal in het teken van de vrijheid.” Het was oorspronkelijk de bedoeling dat het festival op 5 mei 2020 gehouden werd, vanwege de pandemie moest besloten worden het uit te stellen.

Sfeer

Ondanks het regenachtige weer is de sfeer goed en klinkt er enthousiasme. Marjan ter Wolde is als lid van één van de koren ook betrokken bij de organisatie. Marjan: “We hebben er ontzettend veel zin in om te gaan zingen. Helemaal omdat het ruim twee jaar is uitgesteld. We zijn blij dat we het konden opschuiven naar vandaag.” In totaal zingen er zo’n 260 koorleden op het korenfestival, verdeeld over negen koren op drie locaties in Vierhouten. “Het doel is te genieten van zang en muziek. Daarom zijn er ook verschillende koren uit de regio in diverse muziekstijlen. Alles komt vanmiddag langs.”

Gezamelijke afsluiting

Om 17.00 uur zal er een samenzang van alle koren zijn bij het Dorpshuis. Het lied ‘’We’ll meet again” zal dan klinken onder leiding van dirigent van het Vierhouter Koor, Sander Worrell.
Op de website vierhouterkoor.nl is een compleet overzicht van de optredens te vinden.