Yu Man Race School Event

NUNSPEET - Donderdag vond in het kader van de Nationale Sportweek op de Jenaplan Basisschool St. Franciscus in Nunspeet het Yu Man Race School Event plaats. Er was een uitdagend parcours uitgezet vol spannende obstakels, dat stond in het teken van samen bewegen en plezier hebben.

Uitdagend parcours

Op het schoolplein was een parcours uitgezet met daarin vijf hindernissen. Als eerste kwamen de kinderen bij de hiphoppers. Vijf schuin geplaatste houten ‘regentondeksels’ waar de kinderen met redelijke vaart overheen hopten. Vervolgens door de stap banden naar het survivalnet, waar de jongens en meisjes onderdoor konden ‘tijgeren’. Daarna via de ‘kruip erdoor buis’ naar de ‘under & overs’. Een soort houten horden, waar de kinderen onder of overheen mochten en daarna snel naar de finish. Alle groepen kwamen aan bod en konden zich uitleven. De middenbouw sloot af met een jongens tegen de meisjes run en de bovenbouwgroepen mochten een individuele tijd neerzetten. Het zonnetje werkte mee en de kinderen genoten zichtbaar van deze zeer geslaagde dag!

Uitgesteld

Ook de Boaz Joachim basisschool in Elspeet en de Beatrix basisschool in Hulshorst zouden deze uitdaging aangaan, maar door personeelsproblemen bij de organisatie moesten deze events worden geannuleerd. Het team Nunspeet Beweegt is nog in overleg voor nieuwe data.