Liemers

Stichting Klussen en Kringloop doneert nettowinst aan dierenasiels

Stichting Klussen en Kringloop doneert nettowinst aan dierenasiels
Stichting Klussen en Kringloop doneert nettowinst aan dierenasiels © REGIO8
DIDAM - Vier dierenasiels verspreid door Nederland kunnen met geld van Stichting Klussen en Kringloop uit Didam dieren langer in leven houden. Oprichters Marco Brandt en Angelique van der Nol doneren de nettowinst aan onder andere het Dierencentrum Achterhoek, dat in ieder geval één ding gemeen heeft met de andere drie locaties.
“Het zijn allemaal non-euthanasie asiels", vertelt oprichter Angelique van der Nol. "Voor ieder dier wat daar binnenkomt, krijgen ze van de gemeente 14 dagen betaald. Voor alle dagen daarna moet het asiel geld uit donaties halen. Sommige asiels laten de dieren na 14 dagen inslapen omdat dan het geld van de gemeente op is. Daarom vinden wij het zo belangrijk om aan de asieldieren te doneren." De dierenasiels kunnen naast de dieren in leven houden, ook andere dingen van de donaties doen. “Een kat moest een operatie hebben aan zijn oog, dus daar hebben wij geld voor gedoneerd en nu kan hij weer beter zien en lopen", vertelt Marco Brandt, mede-oprichter van de stichting. 
Van der Nol is eerst begonnen met het verkopen van tweedehands spullen, toen dat goed ging lopen is de stichting opgericht. “Voor een goed doel is het makkelijker om te vragen", vertelt Van der Nol. "Dus daarom is het een stichting geworden, we zijn sinds 2013 uitgegroeid tot een winkel en we hebben veel klussen.” De stichting achter de Didamse kringloopwinkel wil ondanks dat het geld naar het goede doel gaat, de prijzen in de zaak betaalbaar houden. “Je kan bij ons bijvoorbeeld een lamp kopen voor 2,50 euro en we kopen ook wel wat spullen in met een leuk prijsje. Als we het verkopen is het leuk meegenomen. Het gaat goed."