Arnhem en omstreken

Rijnstate biedt hulp bij digitale ontwikkelingen: ‘Niet voor iedereen vanzelfsprekend’

Robot Jamie is een van de ontwikkelingen
Robot Jamie is een van de ontwikkelingen © Rijnstate
ARNHEM - Patiënten en bezoekers kunnen vanaf woensdag voorlichting krijgen over digitale ontwikkelingen en innovaties binnen ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Vrijwilligers helpen hen met het gebruik van digitale middelen bij een daarvoor ingericht informatiepunt.
Het is onder meer de bedoeling ze vertrouwd te laten maken met de innovaties die Rijnstate al heeft, zoals robot Jamie. Jamie is een robot die rondrijdt op onder andere de kinderafdeling om ze op te vrolijken en te begeleiden naar hun kamer.

‘Fysieke plek is fijn’

Het nieuwe informatiepunt is geopend door Annette Laarman, voorzitter Cliëntenraad, en bestuurslid Hans Schoo. “Het bezit van digitale vaardigheden is niet voor iedereen vanzelfsprekend”, meent Laarman. “Het is fijn om daarvoor een fysieke plek in het ziekenhuis te hebben.”
Het informatiepunt bestaat uit een balie met computers. Op deze computers kunnen patiënten en bezoekers oefenen met het gebruik van bijvoorbeeld DigiD, filmpjes bekijken over hoe operaties in zijn werk gaan en hulp krijgen van vrijwilligers.