Noord-Veluwe

IDance bij Holland's got talent

Team Move bij Holland's got talent
Team Move bij Holland's got talent © Eigen foto
NUNSPEET - Team Move van IDance Nunspeet deed dit seizoen mee aan de audities van Holland’s Got Talent. Het was een zeer succesvolle auditie. Alle vier de juryleden gaven een ‘ja!’ en mooi commentaar.

Trots

Het team in de leeftijd van 13 tot 18 jaar is onder leiding van Tess Bruggeman. Zij maakte ook de choreografie van de dans ‘Houten Pak’, welke het team heeft uitgevoerd bij de audities van het televisieprogramma. Heidy Bouw is eigenaresse van de dansschool en enorm trots op het team: “De meiden van team Move hebben hard gewerkt, soms zelfs tussen hun examens door.”

Positief juryoordeel

Na de uitvoering was de jury erg enthousiast. Het team kreeg prachtig commentaar. Namelijk dat de dansers het met veel emotie, detail en verfijning hebben overgebracht en dat ze technisch hoog niveau lieten zien. Vooral jurylid Dan Karaty was erg positief, dat is extra leuk omdat hij professioneel danser is.

Niet op tv

Helaas mag Nederland niet op tv meegenieten van de danskunsten van IDance, omdat er door de regie is gekozen het team en de auditie niet voor de tv rondes door te laten gaan, die op dit moment worden uitgezonden. “Dat is zuur, maar we wisten van tevoren dat die kans er in zat. Maar hoe leuk is het, dat we vier keer een ja kregen en we zo’n goede auditie hebben gedaan?! We zijn trots en kijken terug op een top ervaring.” aldus Heidy.

Deelname EK

De dans die het team heeft gemaakt voor de volgende ronde van Holland's got talent, heeft de uitzending dus niet gehaald. Maar, met deze dans is het team wel tweede geworden op het EK in Duitsland. Wat een mooie prestatie!