Liemers

Ex-wethouder Montferland voorzitter FromFarmers

Ex-wethouder Montferland voorzitter FromFarmers
Ex-wethouder Montferland voorzitter FromFarmers © REGIO8
DIDAM - Walter Gerritsen wordt vanaf het nieuwe jaar de bestuursvoorzitter van coöperatie FromFarmers, aandeelhouder van veevoeder ForFarmers. De melkveehouder uit Beek was twee termijnen wethouder in de gemeente Montferland.
“Ik ga me inzetten voor het toekomstperspectief voor boeren, leden van FromFarmers”, laat Gerritsen weten in reactie op zijn nieuwe functie. “Het netwerk, dat ik in de afgelopen jaren heb opgebouwd, komt daarbij zeker van pas.” In eerste instantie wordt de voormalig wethouder benoemd tot bestuurslid. Vanaf 1 januari neemt hij de rol van bestuursvoorzitter over van Ben Volker. “Ik verheug me op mijn rol als bestuurder en zal met beide handen de hulp van Ben in de komende maanden aanpakken”, aldus de inwoner van Beek.
Gerritsen was van 2016 tot 2022 wethouder in de gemeente Montferland. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar maakte hij al kenbaar niet terug te keren in die functie. Uiteindelijk leed zijn partij, het CDA, een verlies van twee zetels. Voor het eerst in de geschiedenis maken de christendemocraten geen onderdeel uit van het college in de grensgemeente.