Rijk van Nijmegen

Ruim 300 katten bijeen tijdens kattententoonstelling

Deze kat wordt gekeurd door de keurmeester
Deze kat wordt gekeurd door de keurmeester © RN7
NIJMEGEN - Ruim 300 katten in één ruimte; dat kom je waarschijnlijk niet vaak tegen. Maar zondag was dit wel het geval tijdens de jaarlijkse internationale kattententoonstelling in de Nijmeegse Jan Massinkhal. Voor liefhebbers en fokkers was dit dé kans om hun dieren aan andere kattenfans te tonen. Daarnaast maakten de dieren kans op de titel ‘mooiste kat van het jaar’.
De eerste katten en hun baasjes verzamelden om 07.00 uur bij de sporthal. De beestjes werden door een dierenarts gecheckt op eventuele vlooien en andere (overdraagbare) ziektes.
Om 10.00 uur was het tijd voor de keuring. De keurmeesters selecteerden de mooiste katten per ras. Aan het einde van de middag werd mooiste kat van het jaar bekendgemaakt. De hoofdprijs was een enorme beker en een zak voer.

Tentoonstelling twee keer afgelast

De schoonheidswedstrijd voor katten bestaat al sinds 1995. Wegens een verbouwing in 2017 bij de Jan Massinkhal werd de show tijdelijk ergens anders gehouden, en de afgelopen twee jaar is het niet doorgegaan vanwege corona.
Maandagavond een reportage in het RN7 Regionieuws over de kattententoonstelling. Daarin is te zien hoe de keurmeesters de mooiste katten selecteren.