Arnhem en omstreken / Rijk van Nijmegen

Tjabo neemt de telefoon niet op als 'Nijmegen' belt

De Witte Tjabo neemt niet op als 'Nijmegen' belt
De Witte Tjabo neemt niet op als 'Nijmegen' belt © RTV Connect / Arjan Hoefakker
ARNHEM - Volkszanger Witte Tjabo uit Arnhem neemt niet op als hij een telefoontje uit Nijmegen krijgt om op te treden bij een wedstrijd van NEC. Stevie Poppinghaus, zoals de zanger echt heet, trad daarentegen afgelopen weekend wel op in stadion De Galgenwaard voorafgaand aan de wedstrijd FC Utrecht - Vitesse. Dat werd door de aanhang van de Arnhemse club niet gewaardeerd.
De zanger stond op de middenstip, gehuld in een shirt van FC Utrecht op uitnodiging van de fans van de Utrechtse voetbalclub. Op spandoeken van Utrechtse fans viel te lezen: ‘Tjabo is van ons!’
Het optreden werd hem in zijn eigen stad Arnhem niet in dank afgenomen. De volkszanger, ook wel bekend van de serie Gewoon Op De Geitenkamp van streekomroep RTV Connect, werd door de aanhang van Vitesse uitgejoeld.
Volgens Tjabo is hij meermaals afgewezen om zijn zangkunsten ten gehore te brengen bij een wedstrijd van Vitesse. Toen de Utrechtse fans belden met het verzoek om op te treden in de Galgenwaard twijfelde de populaire zanger geen moment.
Dat ligt anders als er 024 op zijn telefoonscherm verschijnt. "Dan neem ik niet op, want dat wordt oorlog."