Arnhem en omstreken

SP eist met actie dat Vattenfall energierekening verlaagt

Spandoeken van de SP bij Vattenfall in Arnhem
Spandoeken van de SP bij Vattenfall in Arnhem © SP Arnhem
ARNHEM - De Arnhemse SP protesteert tegen de hoge energieprijzen bij het gebouw van Vattenfall in Arnhem. Daar hing de partij woensdagochtend spandoeken op met de tekst: 'Nu is het genoeg! Energierekening moet omlaag'.
Volgens de partij heeft het Zweedse Vattenfall de rekening met 35 procent verhoogd, waardoor ook Arnhemmers die zijn aangesloten op het warmtenet meer moeten betalen. SP-voorman Gerrie Elfrink meent dat het aan het energiebedrijf is om de energierekening te verlagen. Dat zegt de fractievoorzitter van de partij tegen RTV Connect:
"Veel mensen komen diep in de problemen door de gestegen kosten. Vattenfall maakte in de eerste helft van dit jaar maar liefst 990 miljoen winst. De energierekening voor gewone mensen met 35 procent verhogen, is schandalig en immoreel, en ook onmogelijk te betalen voor mensen. Laat Vattenfall die enorme winsten gebruiken om de energierekening te verlagen in plaats van te verhogen."
Volgens de SP zijn de hoge rekeningen het gevolg van het privatiseren van de energiemarkt. Volgens de partij is energie een basisvoorziening die niet aan de vrije markt overgelaten moet worden.
Zaterdag gaat de partij met een bus naar Den Haag om ook daar te protesteren. De SP vindt dat het kabinet meer moet doen om de energieprijzen te verlagen.