Liemers

Kleuters krijgen eigen wandelroute in Zevenaar

Het finish paaltje wordt geplaatst
Het finish paaltje wordt geplaatst © RTV Connect
ZEVENAAR - De aanleg van de nieuwe kabouterroute in en om het Gimbornhof in Zevenaar is in volle gang. Een twee kilometer lange route wordt er geplaatst voor de jongste doelgroep van Zevenaar. Tijdens de route kunnen de kinderen zich onderdompelen in het bos, verhaaltjes lezen en rondlopen in de natuur.
De route is vrij te gebruiken voor iedereen, wie een extra dimensie wil geven aan de wandeling kan een boekje kopen. “Alles wat je ziet, hoort en ervaart komt terug in deze verhaaltjes,” laat Birgit Peelen weten van Buurtvereniging Schrijvershoek.
“Normale kabouterroutes zijn van Staatsbosbeheer”, legt Peelen uit, "Dit heeft de buurtvereniging allemaal zélf op touw gezet. Door middel van donaties, van de Postcodeloterij en van het project Doeduiten van het krachtlokaal in Zevenaar, kon het project gerealiseerd worden. “Alles is door buurtbewoners gemaakt, geverfd en geplaatst”, vertelt Peelen trots.

Paaltje uit de grond getrokken

De buurtvereniging heeft meteen al de gevolgen van vandalisme mogen ondervinden. “De dag nadat we de eerste paaltjes de grond in hadden gezet, kregen we al te horen dat er eentje uit de grond getrokken was”, legt buurtbewoner Damian Wüst uit. Daar houdt de groep dan ook meteen rekening mee, “We maken alles nu extra goed vast en zorgen dat we er bovenop blijven”, Laat Peelen weten.
De kabouterroute wordt 7 oktober officieel geopend, en kan het hele jaar bewandeld worden.