Rijk van Nijmegen

Na Nijmegen, gaat ook gemeente Overbetuwe warmtekussens stimuleren

Cultureel Terras De Kaaij (ter illustratie)
Cultureel Terras De Kaaij (ter illustratie) © RN7
ELST - De gemeente Overbetuwe heeft 15.000 euro subsidie uitgetrokken om horeca en (sport)verenigingen met een terras te stimuleren om duurzame terraskussens aan te schaffen. Met deze zogenaamde verwarmde terraskussens, wordt niet alleen energie bespaard, maar er gaat ook geen warmte verloren aan de buitenlucht, zoals met (gas)heaters.
Overbetuwe stimuleert de kussens mede, opdat de gasten ook bij lagere temperaturen comfortabel op het terras kunnen zitten. Zo draagt de ondernemer bij aan een 'seizoensverlenging', wat extra inkomsten oplevert, aldus de gemeente. De Overbetuwse horeca is hard geraakt door de coronacrisis, waardoor extra inkomsten welkom zijn en er weinig budget is voor investeringen in duurzaamheid, zo redeneert de gemeente.

Met huidige energieprijzen is kosten besparen noodzakelijk

“Uit onze gesprekken met de horecabranche bleek dat ondernemers graag willen verduurzamen, maar dat het geld daarvoor vaak ontbreekt", legt wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder uit. "Met deze subsidieregeling hopen we ondernemers en (sport)verenigingen een extra zetje te geven om toch duurzaam te investeren. Zeker met de huidige energieprijzen wil iedere ondernemer waar dat kan op de kosten besparen."
Aanvragers van subsidie krijgen maximaal de helft van de aanschafkosten van de terraskussens. Per aanvrager geldt een maximaal bedrag van € 1.250,-. In totaal maakt de gemeente een bedrag van 15.000 euro vrij voor de subsidie. Vanaf 3 oktober is deze beschikbaar.