Achterhoek

De Tuit winnende naam voor Varsseveld-West

De Tuit winnende naam voor Varsseveld-West
De Tuit winnende naam voor Varsseveld-West © REGIO8
VARSSEVELD - Inwoners van Varsseveld hebben de naam De Tuit gekozen voor de nieuwe wijk aan de westkant van het dorp. De bewoners hebben zelf ideeën ingestuurd, waarna een selectie is gemaakt en inwoners konden stemmen.
De naam is bedacht door Ronald Nijenkamp en Willemien Venderbosch, zij hadden beiden de naam aangedragen en kregen van de gemeente een taart als bedankje. In totaal werden 68 suggesties voor de nieuwe woonwijk ingediend bij de gemeente. In samenwerking met de Oudheidkundige Vereniging en Varsseveld Belang is er een selectie gemaakt aan de hand van enkele criteria: "Bestaat de naam al elders in het land, past het bij de geschiedenis en cultuur van de plaats, is het niet beledigend en heeft het geen negatieve bijklank", laat de gemeente weten. "En hoe zijn de eerste reacties van de overige inwoners en voldoet het aan de regelgeving."
De winnende naam is afgeleid van de Tuitstraat die gelegen is aan de nieuwe wijk. Ook De Smodde, De Wester Es, Semelinkveld en Het Midland maakten kans om de naam van de nieuwe wijk te worden. Inwoners mochten zelf stemmen, 52% koos voor De Tuit. De nummer twee in de race, De Smodde, haalde 28% van de stemmen binnen. Semelinkveld was het minst populair met 4%.