Noord-Veluwe

Van Limburg Stirum band gehuldigd voor wereldtitel show bij Wereld Muziek Concours

Cultuurwethouder Beerd Flier, vLS bandmanager Jeanine Boer en burgemeester Tanja Haseloop-Amsing
Cultuurwethouder Beerd Flier, vLS bandmanager Jeanine Boer en burgemeester Tanja Haseloop-Amsing © Alida Bosma
OLDEBROEK - De van Limburg Strium Band (vLS band) uit Wezep is woensdagavond 31 augustus 2022, tijdens een bijeenkomst op eigen clubgebouw, gehuldigd voor het behalen van de wereldtitel show voor muziekkorpsen. Bij het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade haalde de vLS band hun hoogste score ooit. Burgemeester Tanja Haseloop - Amsing en cultuurwethouder Beerd Flier zetten de band namens het college ook in het zonnetje.

Spannende strijd

Op zaterdag 30 juli bleek al dat de van Limburg Stirum band twee keer goud had gewonnen op het WMC in Kerkrade. Een dag later kreeg het korps, na de optredens van tientallen andere muziekkorpsen, pas te horen dat het de wereldtitel op de show had behaald in de World Division met een totaal van 87,63 punten. Naast het wereldkampioenschap wist de vLS band ook de awards te winnen voor Best Visual en Best Effect.

Huldiging

Alle musici, van jong tot oud, staf en bestuur van de van Limburg Stirum Korpsen zijn uitermate trots op de vLS band. Ook Beerd Flier, wethouder cultuur van de gemeente Oldebroek, stak zijn waardering niet onder stoelen of banken: “Na tien jaar wereldkampioen worden met de hoogste score ooit op het WMC en daarnaast ook nog twee awards in de wacht slepen is wel heel uitzonderlijk. Het toont het niveau, de gedrevenheid en het doorzettingsvermogen van de band.” De wethouder feliciteerde alle bandleden uitvoerig en overhandigde vLS bandmanager Jeanine Boer een oorkonde. Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing deed er nog een schepje bovenop en reikte een gemeentelijke erepenning uit. Dit als blijk van waardering en felicitatie van het college van de gemeente Oldebroek.