Rivierengebied / Rijk van Nijmegen

Streekvervoer staakt 8 september in regio en 16 september landelijk

Op 8 september wordt er hoogstwaarschijnlijk in onze regio gestaakt
Op 8 september wordt er hoogstwaarschijnlijk in onze regio gestaakt © John Beckmann
DRUTEN - Vakbond FNV heeft nieuwe stakingen afgekondigd in het openbare streekvervoer. Voor de regio Nijmegen staat 8 september op de planning en op 16 september wil de vakbond landelijk al het streekvervoer platleggen.
De regionale vervoersbedrijven staken voor een betere cao, net zoals het personeel van de NS onlangs. Donderdag 8 september wordt er in alle remises in de provincies Noord-Brabant, Limburg en Gelderland gestaakt. Op vrijdag 16 september wordt in het hele land het werk neergelegd.

'Exacte hinder nog niet duidelijk'

Vervoerder Connexxion, waar Breng onder valt, laat op hun website weten dat "de exacte omvang van de hinder op dit moment nog niet duidelijk is. Omdat alleen leden van vakbond FNV staken, is de verwachting dat een groot deel van de dienstregeling wel gereden zal worden." Toch geeft het vervoersbedrijf een waarschuwing af: "Houd rekening met vertraging en mogelijk uitval van ritten."
De FNV wijst erop dat de stakingen een vervolg zijn op de estafettestakingen die voor de zomer door het hele land gehouden zijn. "Medewerkers van de regionale vervoersbedrijven willen een betere cao, waarvoor eerder in een ultimatum de eisen werden neergelegd", laat de vakbond weten. "De sector moet aantrekkelijker worden, zodat nieuw personeel aangetrokken kan worden", licht Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Streekvervoer, toe. "Op dit moment is er veel verloop, met personeelstekorten als gevolg. Daardoor stijgt de werkdruk en daarmee ook het ziekteverzuim."