Liemers

Voetbalvereniging DVV krijgt grasveld van gemeente, maar Groessen moet nog even door

Wethouder Johannes Goossen overhandigd de bal aan de voorzitter Frank Dellemann
Wethouder Johannes Goossen overhandigd de bal aan de voorzitter Frank Dellemann © RTV Connect
DUIVEN - De grasmaaier bij Voetbalvereniging Door Vrienden Vooruit (DVV) heeft sinds kort een luizenleventje, twaalfduizend vierkante meter kunstgrasveld heeft de plaats van het echte gras overgenomen. Het nieuwe kunstgrasveld is woensdagmiddag officieel geopend door wethouder Johannes Goossen. De kwaliteit van de velden liet wat te wensen over en daar is nu, met behulp van de gemeente, verandering in gebracht.
Wethouder Johannes Goossen opende de nieuwe velden door symbolisch een voetbal over te geven aan Frank Dellemann, de voorzitter van DVV. De gemeente is betrokken bij dit project, omdat zij eigenaar van het complex ix. “Dus als het gaat om velden, dan is de gemeente verantwoordelijk voor onderhoud en vernieuwing”, legt wethouder Goossen uit.
Het artikel gaat verder onder de video.

1 miljoen euro voor kunstgras

Voor de vernieuwing was het veld “in een erg slechte staat,” vertelt Dellemann. De voetbalvereniging heeft een constante groei in het aantal leden, maar door het vele gebruik namen ook de onderhoudskosten toe. Door middel van een aanbestedingstraject heeft de gemeente Duiven een bedrijf opdracht gegeven om extra velden aan te leggen. Dit is eind juni gestart. “De puntjes worden nu nog op de i gezet”, vertelt de trotse voorzitter “dan kunnen we het nieuwe seizoen weer goed beginnen.”
De twaalfduizend vierkante meter kunstgras ter waarde van 1 miljoen is nu “het pareltje” van de club volgens Goossen. Het hoofdveld van de voetbalvereniging was voorheen natuurgras, maar dat is nu omgevormd naar een kunstgrasveld. Ook is de oefenhoek in een nieuwe kunstgrasjas gestoken. Jong en oud kan nu weer volop gebruik maken van de nieuwe groene oppervlaktes.
“Voor Groessen is nu ook onderzoek gaande”
DVV is niet de enige club binnen de gemeente die wel een nieuw veld kan gebruiken. Sportclub Groessen kan volgens leden ook wel een opknapbeurt gebruiken. De veiligheid van het veld laat wat te wensen over, en zijn er zelfs trainingen gestopt omdat het volgens de trainers niet veilig genoeg zou zijn. “In Groessen is nu ook onderzoek gaande, maar concrete acties worden er nog niet genomen. Als er gevaarlijke situaties waren geweest dan had iemand wel aan mijn jasje getrokken”, legt wethouder Goossen uit. "Als zowel Loo als Groessen iets nodig heeft, dan zijn we er voor ze."