Liemers

Montferland blijft komende jaren in pand Gouden Handen

Montferland blijft komende jaren in pand Gouden Handen
Montferland blijft komende jaren in pand Gouden Handen © REGIO8
'S-HEERENBERG - Burgemeester Harry de Vries heeft maandagavond een huurcontract getekend waarmee Gouden Handen de komende vijftien jaar in handen van Montferland blijft. In het voormalige klooster in 's-Heerenberg zijn onder meer de raadzaal en enkele gemeentelijke diensten gehuisvest.
In februari waren er nog drie opties geschikt. Naast Gouden Handen werden ook de bibliotheek, die gaat verhuizen naar het IKC, en het IKC dat in het voormalige pand van Specialized komt, genoemd als mogelijke opties. De bibliotheek viel op basis van onderzoek af als geschikte locatie voor de gemeenteraad. Uit onderzoek van Spacemonkey bleek dat het souterrain van het IKC wel geschikt is, maar het gebouw volledig moet worden aangepast. Bij Gouden Handen, waar de gemeente op dit moment al zit, is een minder ingrijpende en dus goedkopere aanpassing mogelijk.
Met het tekenen van het huurcontract voor Gouden Handen blijft de gemeenteraad ook na eind 2023, wanneer het contract af zou lopen, debatteren in het oude klooster aan de Emmerikseweg. De komende vijftien jaar blijft de gemeente de ruimtes in Gouden Handen huren. Hoe de raadsomgeving ingericht gaat worden is nog niet duidelijk, wel wordt rekening gehouden met de eisen en wensen van de raad.

Petitie

In 2019 leek de gemeente wegens bezuinigingen al te moeten vertrekken uit Gouden Handen. Inwoners lieten destijds met behulp van een petitie, die ruim tweeduizend keer werd ondertekend, weten het niet eens te zijn met een verhuizing naar Didam. De gemeenteraad besloot daardoor om begin 2020 de raadzaal en gemeentelijke diensten toch in Gouden Handen te houden.