Rijk van Nijmegen

Beuningen On Ice in 2022 definitief terug

Beuningen On Ice
Beuningen On Ice © Rob Koppers
BEUNINGEN - Het tweejaarlijkse schaatsevenement Beuningen On Ice gaat later dit jaar definitief door. De stichting achter het evenement laat weten de financiering rond te hebben, dankzij een eenmalige donatie van het Beuningse college van B&W.
Het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs besloten om eenmalig een bedrag ter beschikking te stellen aan stichting Beuningen On Ice. Daarmee is het zeker dat het evenement, na enkele jaren van afwezigheid door corona, dit jaar doorgang kan vinden.

Nieuwe locatie

Het schaatsevenement zal dit jaar plaatsvinden op de nieuwe locatie aan de Ooigraaf. Eigenlijk zou het dit jaar voor het laatst op het Asdonck-terrein worden georganiseerd, maar de gemeente zal het nieuwe terrein aanpassen voor het evenement start. Deze verplaatsing brengt wel extra energiekosten met zich mee wegens het gebruik van generatoren, maar ook hiervoor heeft de gemeente een financiële tegemoetkoming beloofd.
"Beuningen On Ice is een groot evenement dat wordt georganiseerd door en voor de inwoners en ondernemers uit onze gemeente en voor bezoekers ver erbuiten. Het is belangrijk dat het evenement, na twee jaar afwezigheid door Covid, dit jaar wel kan plaatsvinden. Door het voor onze rekening nemen van de extra kosten van het evenement, kan de tiende editie van het grootste ijsspektakel van de provincie Gelderland doorgang vinden", meldt wethouder Alwin Steeg (D66).

Terreininrichting

De gemeente Beuningen gaat op het terrein aan de Ooigraaf nog werkzaamheden uitvoeren. Het gaat om het rooien van enkele bomen en het aanpassen van de verharding. Deze aanpassingen zijn ook nodig in de toekomst. De gemeente zorgt ervoor dat deze werkzaamheden gereed zijn, voordat de opbouw van het schaatsevenement start.
Ook Mark van Loveren (voorzitter Beuningen On Ice) zegt enorm blij te zijn dat het gelukt is om samen met de gemeente een geschikte locatie te vinden. "Het is ons duidelijk geworden welke plaats Beuningen On Ice heeft ingenomen binnen de gemeenschap, het gemis na al die BOI-loze jaren was groot," zegt Van Loveren.
De exacte data van de tiende editie worden nog bekendgemaakt.
Video: reportage uit het RN7-programma 'Bring The Noize: The Final Countdown' over de 2019-editie van Beuningen On Ice.