Rivierengebied

Volleybalster Demi Korevaar opent in hoogte verstelbaar netsportveld

MAURIK - Woensdagochtend is, in het bijzijn van onder anderen TeamNL volleybalspeelster Demi Korevaar, wethouder sport gemeente Buren Martine de Bas, buurtsportcoaches, groep 5/6/7/8 van basisschool de Wiekslag, voorzitter Dirk van Suilichem van volleybalvereniging De Driesprong, Korfbalvereniging Activitas en oud volleyballer Jan van Rooijen, een in hoogte verstelbare stalen netsportveld geopend.
Het netsportveld is op het korfbalveld van Activitas in Maurik geïnstalleerd. Het netsportveld draagt bij aan veelzijdig bewegen en kan multifunctioneel gebruikt worden voor o.a. volleybal, voetvolley en badminton. Sportbureau Betuwe heeft het netsportveld door een subsidie van de Provincie Gelderland kunnen realiseren. Iedereen mag, op eigen risico, gebruikmaken van het netsportveld.
TeamNL volleybalster Demi Korevaar kwam naar Maurik om het netsportveld te openen. Zij hielp samen met de buurtsportcoaches en de volleybalvereniging bij de sportieve omlijsting.  Demi zal hopelijk eind september namens Nederland deelnemen aan het WK Volleybal voor vrouwen, wat grotendeels in de Provincie Gelderland gespeelt gaat worden.  Gemeente Buren is samen met Neder-Betuwe gastgemeente voor team Italië tijdens het WK Volleybal.