Rivierengebied

Oranje Nassaulaan in Geldermalsen wordt parkeerschijfzone

Oranje Nassaulaan in Geldermalsen wordt parkeerschijfzone
Oranje Nassaulaan in Geldermalsen wordt parkeerschijfzone © SRC
GELDERMALSEN - De Oranje Nassaulaan aan de zuidzijde van het centrum van Geldermalsen wordt vanaf 1 oktober ook een parkeerschijfzone (blauwe zone). Winkelend publiek kan dan ook hier voor twee uur gratis parkeren. De blauwe zone geldt van maandag tot en met zaterdag van 09.00 – 18.00 uur.
Na de verhuizing van de Coop is het betaald parkeren afgeschaft. Dit leidde ertoe dat het parkeerterrein aan de Oranje Nassaustraat gebruikt werd door langparkeerders. Met de komst van de Action is er weer meer behoefte van winkelend publiek om op deze parkeerplaats te kunnen parkeren. Daarom komt hier nu een blauwe zone. De exacte locatie is de parkeerplaats tussen de Herman Kuijkstraat, de Oranje Nassaustraat en het aansluitende deel van de Oranje Nassaustraat / Ds. R. Lomanlaan. Wethouder Jacoline Hartman: “Zo wordt het centrum aan de zuidzijde aantrekkelijker voor winkelend publiek en blijft een gratis parkeergelegenheid beschikbaar.”

Eenduidige parkeertijden voor het centrum

Op dit moment zijn er verschillende regels voor parkeertijden. Het betaald parkeren geldt op maandag tot en met zaterdag tussen 9:00 en 18:00 uur. De blauwe zone geldt van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 17.00 uur. Door dit te wijzigen naar maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 18.00 uur sluit dit beter aan op de openingstijden van de winkels. Ook is er zo meer duidelijkheid voor bezoekers. De parkeerduur wordt maximaal twee uur.