Rijk van Nijmegen

Mario Frieling nieuwe Koning schutterij EMM Kekerdom

Koningspaar Mario en Chantal, jeugdkoningin  Indy
Koningspaar Mario en Chantal, jeugdkoningin Indy © Peter Hendriks
KEKERDOM - Na twee coronajaren zonder kermis in Kekerdom is het nu weer feest in het 'Durpke aon de Waol'. Zaterdag was de traditionele start met een schuttersmis in de plaatselijke St.Laurentiuskerk. Na een druk bezochte, gezellige openingsavond was het op zondagmiddag tijd voor het koningsschieten.
Om 14.00.u. vertrok de schutterij in vol ornaat om het scheidende koningspaar op te halen. Bij terugkomst op het terrein werd begonnen met het koningsschieten. Op een vol schietterrein was het Mario Frieling die de romp van de vogel naar beneden schoot en zich daarmee een jaar lang koning van EMM Kekerdom mag noemen. Hij zal de koningstroon bestijgen samen met zijn verloofde Chantal Orval. Indy van Haaren is de nieuwe Jeugdkoningin.

Prins Carnaval

Frieling is geen onbekende in Kekerdom. Hij is al jaren actief als vendelier bij de schutterij, daarnaast was hij enkele jaren geleden Prins bij de plaatselijke carnavalsvereniging De Polderschuupers. Ook is hij president van deze vereniging.

Installatie Koningin

Op maandag zal Chantal als koningin worden geïnstalleerd. Daarna is er vanaf 14.00.u. weer feest in de tent met o.a. een optreden van Jan Biggel.
Schutterij EMM Kekerdom
Schutterij EMM Kekerdom © EMM@Facebook