Programma Vuelta Centrum Rhenen op 20 augustus

Dikke bandenrace
Dikke bandenrace © Gemeente Rhenen
RHENEN - Met de Vuelta doorkomst in Rhenen zal er een feestelijke dag van gemaakt worden!
Sportief genieten van de historische binnenstad van Rhenen
Kom meedoen met de races en kijken naar de Vuelta!
In Spaanse sfeer met Spaanse hapjes en drankjes
Voorafgaand aan het evenement is in het Stadsmuseum een expositie te zien over het wielrennen door de jaren heen, aangevuld met diverse shirts van oud-wielerprofs. Op de dag van doorkomst worden er een eenwieler- show en clinic gehouden door het lokale circus, de stad zal rood kleuren, er zal muzikaal vermaak aanwezig zijn en je kan laten zien tot welke hoogte je kan komen op de Verticaal Bike.

Programma zaterdag 20 augustus

10.00-12.00 Duo-fietsen met maatjes (De linde, Tollekamp, Zideris)
11.00-18.00 Live Vuelta op groot LED-scherm - kom samen kijken! Kerkstraat 1-3,
12.00-14.30 La Vuelta Holanda Dikke Banden Race, kinderen van 4-12 jaar, voormalige brandweerkazerne 't Brandtweer, Kerkstraat 1, Rhenen
Een Dikke Banden Race is een fietswedstrijdje voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Op een leuke en sportieve manier worden de kinderen uitgedaagd om samen met hun leeftijdsgenootjes te bewegen. Ieder kind neemt zijn of haar eigen fiets mee (alle fietsen behalve racefietsen zijn toegestaan). Meedoen is gratis, het plezier onbetaalbaar!
De winnaars van deze Dikke Banden Race mogen meedoen aan de landelijke La Vuelta Holanda Dikke Banden Race Finales in Utrecht op 20 augustus!
Neem je eigen fiets mee! Een normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets met een minimale bandbreedte van 28 mm (racefiets is niet toegestaan).
- 12.30-13:00 Dikke Banden Race 5 & 6 jaar
- 13:00-13:30 Dikke Banden Race 7 & 8 jaar
- 13:30-14:00 Dikke Banden Race 9 & 10 jaar
- 14:00-14:30 Dikke Banden Race 11 & 12 jaar
10.00-17.00 Terrassen met Spaanse muziek, hapjes en drankjes
10.00-17.00 Expositie 'Versier je Vueltafiets', Stadsmuseum Rhenen, Markt 20
Meer info over de Dikke banden race op 20 augustus in Rhenen via https://ready2race.teamjumbovi... of via info@tbrandtweer.nl. Inschrijven voor de race kan ter plekke op 20 augustus. Neem je eigen fiets mee! Een normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets met een minimale brandbreedte van 28 mm (racefiets is niet toegestaan).
Expositie 'Versier je Vuelta-fiets' - Stadsmuseum Rhenen, Markt 20
Maak van je fiets een Vuèlta-kunstwerk. De 20 mooiste, grappigste en opvallendste fietsen krijgen een plekje in de tuin van Stadsmuseum Rhenen. Iedereen uit Rhenen kan meedoen, leeftijd doet er niet toe. De versierde fietsen zijn te bewonderen op zaterdag 20 augustus. De dag dat de wielrenners van de Ronde van Spanje (de Vuelta) door Rhenen flitsen. In Stadsmuseum Rhenen – vlakbij het Vuelta-parcours - is iedereen welkom voor een Vuèlta-drankje of een andere consumptie. Bezoek aan de museumtuin en het Museumcafé is vrij. Meer info via info@stadsmuseumrhenen.nl
Op de dag van doorkomst worden er een eenwieler- show en clinic gehouden door het lokale circus, de stad zal rood kleuren, er zal muzikaal vermaak aanwezig zijn en je kan laten zien tot welke hoogte je kan komen op de Verticaal Bike.