La Vuelta Holanda op 20 augustus door Rhenen, Achterberg en Elst

RHENEN - Zaterdag 20 augustus komt de 2e etappe van La Vuelta - de Ronde van Spanje - door Rhenen, Achterberg en Elst. Dit belooft een feestelijke dag te worden met leuke activiteiten langs de route. Uiteraard zijn er ook parkeer- en verkeersmaatregelen. Daarom hier een aantal tips.
- Zorg dat je erbij bent! Het belooft een unieke ervaring te worden. Met (internationale) toprenners, leuke activiteiten langs de route en veel gezelligheid.
- De route komt via de Rijnbrug Rhenen binnen. En gaat via Achterberg, de Grebbeberg en Elst via de N225 onze gemeente weer uit.
- Plan je dag van tevoren handig in. Noodzakelijke boodschappen doen? Of als ondernemer nog bestellingen bezorgen? Doe dit liefst op een andere dag of in de ochtend. 's Middags is een groot deel van de gemeente zeer slecht bereikbaar.
- Op deze digitale kaart (kies Etappe 2) kun je de route bekijken en inzoomen om te zien hoe je eventueel de gemeente in of uit kan. De rode lijn is de route van het peloton.
- Het wordt druk, met in de middag afzettingen op veel wegen. Ook geldt langs de route een parkeerverbod. Laat de auto staan en ga te voet of met de fiets. Je kunt met de fiets nog wel over de Rijnbrug. Ook rijden de treinen gewoon. Hulpdiensten kunnen gelukkig altijd overal door. Lees hier meer over de bereikbaarheid.
- Het parcours wordt in zijn geheel verkeersvrij gemaakt. Tijdens het passeren van het peloton kan er op de route niet overgestoken worden. Zodra alle wielrenners doorgekomen zijn, gaan alle hekken zo snel mogelijk weer open.
- Er is van alles te doen in de het centrum van Rhenen. Hier staan de aangemelde evenementen. Speciaal voor kinderen is er vanaf 12.00 uur de Dikke Banden Race bij 't Brandtweer, een aanrader! Ga jij de koers kijken op een groot scherm in de historische binnenstad? Ook kun je genieten van een Spaans hapje en drankje op het terras.
- De kans is groot dat het erg warm is. Neem voldoende drinkwater mee en zoek zo nodig beschutting op.
- Via sociale media is La Vuelta ook mee te beleven. Volg @LaVueltaHollanda op Twitter, Facebook en/of Instagram. Post je zelf iets? Gebruik de hashtags #VamosHolanda en #VamosRhenen.
- La Vuelta wordt vanuit de lucht gefilmd. Vind je het leuk om vanuit huis mee te kijken? Op deze website vind je een overzicht van uitzendingen en livestreams.
- Maak er een gezellige dag van! Ga kijken langs de route, moedig de wielrenners aan en ga nog even winkelen en wat drinken in de binnenstad bij onze ondernemers.

Alle informatie over La Vuelta

Op de website van La Vuelta Holanda staat uitgebreide informatie over de route, de evenementen en de bereikbaarheid.
Heb je vragen? Stel ze via whatsapp aan Mell. Zij weet alles van La Vuelta. Haar nummer is 06 - 47 92 61 83 of via deze link in je browser