Rijk van Nijmegen

Studentenvakbond AKKU roept studenten massaal op energietoeslag aan te vragen

Ook studenten kunnen last hebben van energie armoede
Ook studenten kunnen last hebben van energie armoede © Pixabay
NIJMEGEN - Om druk te zetten op de gemeente Nijmegen, roept studentenvakbond AKKU studenten, die het nodig hebben, massaal op energietoeslag aan te vragen. Vorige week sprak de rechtbank zich uit tegen de uitsluiting van studenten in de stad.
"Wij vinden het niet kunnen dat studenten nog steeds niet in aanmerking komen voor deze toeslag", laat de studentenvakbond in een persbericht weten. "De aanvraagprocedure van de gemeente Nijmegen sluit studenten al bij voorbaat uit van het indienen van een aanvraag als zij aangeven recht te hebben op studiefinanciering. Wij adviseren daarom studenten nu om dit niet te vermelden wanneer er naar gevraagd wordt."

'Overige bron van inkomsten'

Bij een aanvraag naar de energietoeslag, moet je je bron van inkomsten opgeven. AKKU adviseert iedereen dit alleen te vermelden als 'een overige bron van inkomen'. "Alleen op deze manier wordt een aanvraag van een student met studiefinanciering daadwerkelijk in behandeling genomen." Mocht deze worden afgewezen, dan kan de student bezwaar aantekenen.
De studentenvakbond probeert in de tussentijd het gesprek aan te gaan met de gemeente over dit beleid. "Wij denken dat dit gesprek een stuk beter verloopt als de gemeente ook weet hoeveel studenten deze toeslagen wellicht nodig hebben", laat AKKU weten.